PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

BNR-LOPATA-ZATVORENO.jpg

Dragi planinari i cijenjeni gosti - obavještavamo Vas da naš i vaš Planinarski dom dr. Augustin Tvrtković na Lopati neće raditi najmanje dva naredna vikenda (do 1.4.2020.). Na ovakav potez odlučili smo se zbog vašeg i našeg zdravlja, ali i odluke o obustavi rada ugostiteljskih objekata sa prve vanredne sjednice Federalnog štaba civilne zaštite povodom novonastale situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Ukoliko u narednom periodu planirate vrijeme provoditi u prirodi, preporučujemo Vam da to činite u manjim grupama, da prilikom susreta sa drugim planinarima držite sigurnu distancu, pozdravljate se bez rukovanja i drugih kontakata. Molimo Vas da prilikom tih šetnji odgovorno koristite objekte uz staze, te da se što manje zadržavate u dvorištu planinarskog doma kako bi izbjegli veću koncentraciju planinara na jednom mjestu. Ukoliko prilikom vaših šetnji korištenje pomoćnih objekata doma bude neizbježno molimo Vas da to činite odgovorno i da objekte vratite u zatečeno stanje.

Sve koji planiraju u planini boraviti sa motornim vozilima molimo da ne silaze sa za to predviđenih staza. Čuvajte sebe i prirodu.

POVJESNE CRTICE

Upućen dopis u Središnjicu Hrvatskog planinarskog društva u Zagrebu: “Odlučili smo u Kreševu (Bosna) da osnujemo podružnicu jednog hrv. planinarskog društva, pa smo se obratili Vašoj podružnici HPD “Bjelašnica” u Sarajevu, pa su nam javili Vašu adresu i da su Vam već oni pisali da pošaljete pravila i potrebne upute i materijal za osnivanje, ali poštu još nismo dobili, pa Vam se javljamo da nam pošaljete. Društvo ćemo imenovati po obližnjoj planini “Bitovnja”. Očekujemo povoljan odgovor, bilježim se s poštovanjem, uz hrv. bratski pozdrav, Vinko Milošević, gostioničar, Kreševo.”

Više

logo.png

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo

Predsjednik: +387 (0) 63 898 720

info@pdbitovnja.ba

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO - SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17.png