PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

1_-_ADNAN_JASAREVIC_IZGUBLJEN.jpg

Šesti Outdoor foto&film festival - 3fok Kreševo svečano je zatvoren u subotu navečer, dodjelom nagrada u sedam kategorija fotografije i dvije kategorije filma. Samoj dodjeli prisustvovali su brojni nagrađeni autori i gosti iz svijeta outdoor aktivnosti. Organizator je kazao u svom obraćanju prisutnima kako je to jedini festival u Bosni i Hercegovini koji posebnu pažnju i poštovanje posvećuje outdoor aktivnostima, prirodnim ljepotama i zaštiti prirode.

Četiri dana festivala ljubitelji prirode u velikoj sali Napretka mogli su pogledati izložbu finalista u svih sedam kategorija, dok su na otvorenoj sceni na trgu fra Grge Martića prikazani i najbolji filmovi. U okviru festivala održana je i Memorijalno večer - U SPOMEN NA ZORANA ŠIMIĆA, osnivača festivala koji nas je zauvijek napustio krajem 2017. godine. Završnog dana festivala prije same dodjele nagrada Hrvoje Rupčić član ekspedicije Vlaji na Himalaji održao je zanimljivu promociju knjige Himalajski dnevnik. Na samom kraju najavljeno je kako već od ponedjeljka kreću pripreme za 7. izdanje festivala.

Na 3fok.ba pogledajte listu ovogodišnjih pobjednika festivala.

POVJESNE CRTICE

Upućen dopis u Središnjicu Hrvatskog planinarskog društva u Zagrebu: “Odlučili smo u Kreševu (Bosna) da osnujemo podružnicu jednog hrv. planinarskog društva, pa smo se obratili Vašoj podružnici HPD “Bjelašnica” u Sarajevu, pa su nam javili Vašu adresu i da su Vam već oni pisali da pošaljete pravila i potrebne upute i materijal za osnivanje, ali poštu još nismo dobili, pa Vam se javljamo da nam pošaljete. Društvo ćemo imenovati po obližnjoj planini “Bitovnja”. Očekujemo povoljan odgovor, bilježim se s poštovanjem, uz hrv. bratski pozdrav, Vinko Milošević, gostioničar, Kreševo.”

Više

logo.png

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo

Predsjednik: +387 (0) 63 898 720

info@pdbitovnja.ba

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO - SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17.png