Realizirani pohodi

Memorijalni uspon Džemal Bijedić

Više o: Memorijalni uspon Džemal BijedićPlaninarsko društvo Vranica iz Fojnica u suorganizaciji sa PD Bitovnja Kreševo u subotu 19. siječnja organizitali su Memorijalni uspon Inač 2013. povodom 36. godišnjice pogibije Džemala Bijedića, njegove supruge i šest članova posade aviona. Članovi planinarskih društava iz Fojnice, Kreševa, Kiseljaka i brojnih gostiju,...

Više o: Memorijalni uspon Džemal Bijedić

Proslavljena 75. obljetnica PD Bitovnja

Više o: Proslavljena 75. obljetnica PD BitovnjaPlaninarsko društvo Bitovnja Kreševo 29.9.2012. proslavilo je svoju 75. obljetnicu postojanja. Prođoše godine i godine od kako dr. Augustin Tvrtković-Ljoljušić pokrenu inicijativu osnivanja društva, od kako se održa konstituirajuća skupština na kojoj su izabrani prvi organi društva, od kako za prvog predsjednika bi izabran fra Alojzije Misilo.

Više o: Proslavljena 75. obljetnica PD Bitovnja

Noćni uspon na Lopatu 2012

Više o: Noćni uspon na Lopatu 2012

U organizaciji Planinarskog društva Bitovnja 18.08.2012. realiziran je još jedan "Noćni uspon na Lopatu".  Ove vedre i tople večeri nešto više od 30 članova i simpatizera PD Bitovnje krenulo je starim stazama do doma na Lopati. 
 
Okupljanje i prijave u 19:30 u prostorijama planinarskog društva, pozdravna riječ g. Eugena pa pokret. Kolunu je predvodila Elizabeta, jedan od najiskusnijih članova društva.

Više o: Noćni uspon na Lopatu 2012

Transferzala 2012 - izvještaj i fotografije

Više o: Transferzala 2012 - izvještaj i fotografije

Najstarija aktivna transferzala u Bosni i Hercegovini, a ujedno je jedna od najljepših. Ideja o povezivanju Bitovnje, Pogorelice i Vranice datira još iz 30-ih godina prošlog stoljeća, a utemeljena je 1964. godine. Od utemeljenja planinarskog puta Bitovnja-Pogorelica-Vranica do danas tradicionalno 48. godinu za redom članovi PD Bitovnje organiziraju njen obilazak.

Više o: Transferzala 2012 - izvještaj i fotografije

Realizirana tura Lisin-Lisin

Više o: Realizirana tura Lisin-Lisin

U okviru plana izleta za 2011., po običaju, našao se i tradicionalni pohod Lisin-Lisin. Kako se naknadno utvrdilo da se datum ove ture podudara sa Danom Mosoraša realizacija je odgođena za 22. listopada. Planovi i organizacija prethodnih dana ukazivali su na velik broj učesnika iz svih krajeva BiH i Hrvatske. Kiša i najave lošeg vremena mnoge su navele na odustajanje, a organizatore na promjenu plana - obrnuti smjer kretanja, od Kreševa do Bradine. 

Više o: Realizirana tura Lisin-Lisin

 

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA
© SVA PRAVA PRIDRŽANA
                                                                                                 Register to read more...